Jokić: Igranje za reprezentaciju me je unaprijedilo | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Jokić: Igranje za reprezentaciju me je unaprijedilo

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:05.10.2024.

Nikola Jokić, trostruki MVP NBA lige, tokom pripremnog turnira u Abu Dabiju govorio je o reprezentaciji i tome kako ga je igranje za Srbiju unaprijedilo kao igrača.

Dugo se govorilo o tome da li je i koliko Nikoli Jokiću stalo do igranja za reprezentaciju, ali ovog ljeta je srpski as otklonio sve sumnje.

Orlovi su imali posebnu i sjajnu energiju koja ih je nosila do bronze na takmičenju u Parizu, a Jokicć vjeruje da mu je to pomoglo da postane bolji igrač.

- Posljednji put kad sam igrao za reprezentaciju, osvojili smo šampionat, pa možda to nešto znači, a možda i ne, ko zna. Većina igrača kaže da im turnir, ili Olimpijske igre, tokom ljeta pomaže da ostanu u formi, ili možda da postanu bolji. Ne znam da li je to zaista slučaj, ali svakako sam se sjajno proveo i mislim da sam se unaprijedio igrajući za reprezentaciju. Ne znam da li je to uticalo na moju trenutnu formu ili košarku - rekao je Jokić.

Srpski as imao je dugu pauzu i sada se na pripremnom turniru u Abu Dabiju postepeno vraća u formu.

- Pa, nisam igrao dva do tri mjeseca zaredom, neki nisu igrali duže, sada sam u dobroj formi, pa se osjećam sjajno na terenu, i nadam se da će biti sve bolje i bolje. Vestbruk je radio to što uvek radi, dok Dario daje sigurnost. Neće da "izdivlja", da uzme loš šut, uvijek će da odigra košarkaški. Ras s druge strane donosi brzinu, zanimljiva kombinacija - istakao je Jokić.

Srpski as imao je prilike da upozna Tjerija Anrija i Ronaldinja i bilo mu je pravo zadovoljstvo da igra pred njima.

- Ne, nikada ih nisam ranije upoznao, ali su stvarno legende bile u zgradi i bio sam stvarno srećan što igram pred njima i što sam ih vidio, jer je to... Mislim, za mene, i pričao sam sa Vlatkom i Darijom, jer smo ih malo pratili kad smo bili mlađi. Kada sam ih pratio, ti momci su stvarno, stvarno bili nevjerovatni i stvarno su legende i srećan sam što sam ih vidio na jednom mestu. Tjeri mi je bio omiljeni igrač, ali dok je bio u Arsenalu. Kada je bio u Arsenalu, stvarno sam ga volio. Bio je jako brz. Tako da je bio zaista dobar igrač - zaključio je Jokić.

Nova sezona NBA lige počinje 23. oktobra, a Nikola Jokić na parket će dva dana kasnije kada Denver igra prvu utakmicu protiv Oklahome.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: