Istorijski uspjeh za AK ,,Leotar,,: Zlato i četiri bronzane medalje na Evropskim igrama za mlade u Češkoj | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Region

Istorijski uspjeh za AK ,,Leotar,,: Zlato i četiri bronzane medalje na Evropskim igrama za mlade u Češkoj

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:03.09.2024.

Atletičarka ,,Leotara,, Srna Danojlić postala je šampion Evropskih igara za mlade u češkom gradu Brnu, osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju u disciplini skok u dalj, dok se dvjema bronzanim medaljama okitila u disciplinama 60m i 150m.

U skoku u dalj Danojlić je bila superiorna u odnosu na konkurenciju, skočivši više od 36 centimetara od drugoplasirane takmičarke.

Sara Mijanović je osvojila dvije bronzane medalje u disciplinama 60m i 100m prepone.

Na Evropskim igrama, koje su završene juče, iz Atletskog kluba ,,Leotar,, učestvovao je i Jakov Perišić Glebov, koji je u kvalifikacijama na 60 m ponovio svoj lični rekord, dok je zauzeo 30. mjesto u sveukupnom plasmanu Evropskih igara.

Na igrama je nastupilo preko 2500 mladih atletičara i atletičarki iz brojnih zemalja Evrope.

Mladi atletičari ,,Leotara,, su ovim rezultatima pokazali kvalitet i na evropskom nivou, ističu iz Atletskog kluba ,,Leotar,,.

 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: