Olimpijska nada Marija Kurtović | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Olimpijska nada Marija Kurtović

Datum:22.09.2024.

Nakon sjajne sezone na takmičenjima kako u BiH tako i u Srbiji na kojima je osvojila gotovo sve zlatne medalje te postala prvak u kajaku na mirnim vodama u obje države Marija Kurtović nastupila je u Segedinu, Mađarska ,na Svjetskom kupu Olimpijske nade 2024.


Marija je nastupila za nacionalni tim Srbije i sa svojih 13 godina takmičila se protiv dvije godine starijih konkurentkinja u trkama na 1000 i 500 metara .

 

 

U kategoriji K1 1000m Marija se plasirala u polufinale , te završila na 8. poziciji u polufinačnoj trci. U kategoriji K1 500 m Marija se plasirala u C Finale te je C finalu završila trku na drugoj poziciji. Drugo mjesto u C finalu joj je u konačnom plasmanu obezbijedilo 20. poziciju u finalu što je više nego odličan rezultat naše Trebinjke.
Takmičenje je trajalo od 19. do 22. Septembara.
Na takmičenju je 29 od 44 nacije osvojilo bodove prema rejting sistemu. Srbija je na 8. mestu sa 106 bodova. U ženskom kajaku Srbija je na šestom mjesto sa 42 boda, dok u muškom kajaku završava takmičenje na odličnom četvrtom mjestu sa 62 boda, odmah iza vodeće Mađarske (154), Poljske (78) i Češke (78).


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: