Umičević: Podrška RK Leotar | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Umičević: Podrška RK Leotar

Izvor: Rukometni savez Republike Srpske | Datum:24.07.2024.

 

Rukovodstvo Rukometnog kluba Leotar uputilo je dopis na adresu predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske Marinka Umičevića kojeg je potpisao prvi čovjek kluba Stevan Bekan. U njemu su se, između ostalog, najiskrenije zahvalili Umičeviću za veliku podršku koju im je do sada dao kako u ime Saveza, potom kompanije „Bema“ isto tako i lično. Istovremeno su ga zamolili, da svojim autoritetom, učini sve kako bi se pronašlo rješenje za podršku klubu Trebinja kako ne bi došli u situaciju da odustanu od nastupa na evropskoj sceni.

- Rukometni klub Leotar od mene je uvijek imao veliku podršku i tako će biti u dalje. Sigurno je da ću sa svoje strane sve učiniti kako bi prebrodili trenutni problem koji je finansijske prirode. Kao što sam ranije rekao da Borcu treba pomoći, tako mislim i za klub iz Hercegovine. Poznato je da su Trebinjci samo u posljednje dvije sezone napravili ogroman iskorak, jer su dvaput uzastopno obezbijedili Evropu, uzeli su Kup Republike Srpske, igrali finale Kupa BiH. I kada se sve to sagleda onda nema nikakve dileme da im treba pomoći - izjavio je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević.

On je istovremeno predložio održavanje okruglog stola na kojem bi se razmatrala trenutna situacija u ovom popularnom sportu.

- Evidentno da se rukometni sport nalazi u krizi koja je prouzrokovana nedostatkom novčanih sredstava sa kojima kuburi većina klubova. Upravo zbog toga predlažem da se organizuje okrugli sto na kojem bi trebali da učestvuju predstavnici Vlade Republike Srpske, savjetnici i drugi stručnjaci kako bi rukomet konačno stao na zelenu granu - dodao je Marinko Umičević.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: