U Gradu sunca počeo odbojkaški kamp Vanje Grbića | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

U Gradu sunca počeo odbojkaški kamp Vanje Grbića

Izvor: radio trebinje | Foto: herceg tv | Datum:18.08.2018.

U trebinjskom Gradu sunca počeo je odbojkaški kamp „Vanja Grbić“, koji će do kraja avgusta u dvije grupe okupiti pedesetoro djece iz RS i Crne Gore.

Treninzi se odvijaju na terenima za odbojku na pijesku, novoj sportskoj dvorani i bazenima.

Proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić kaže da je cilj treninga razvoj motorike i prevencija ortopedskih deformiteta kod najmlađih.

Želimo  da razvijamo dječiji sport, jer se sada mnogo više pažnje posvećuje vrhunskom sportu“, rekao je Grbić.

On je istakao da je ovo pilot projekat pred početak realizacije  projekta prekogranične saradnje koji će od naredne godine finansirati EU.

U projekat će biti uključena djeca iz BiH, Crne Gore i Hrvatske, pograničnih gradova gdje je devedestih godina bio rat. Želimo da kroz sportske aktivnosti i odbojku povežemo najmlađe stanovnike tih gradova i tako umjesto zidova gradimo mostove“, naveo je Grbić.

On je pojasnio da djeca kao i gradovi Dubrovnik, Nikšić i Trebinje, neće imati nikakve troškove, osim da ustupe sportske terene, a da će nosilac projekta biti Trebinje.

Opširnije u "Vijestima" koje su na programu Herceg Televizije od 16 časova i 30 minuta.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: