Radna posjeta Kini: Luka Petrović osigurao podršku za projekte obnovljivih izvora energije i HE Dabar | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Radna posjeta Kini: Luka Petrović osigurao podršku za projekte obnovljivih izvora energije i HE Dabar

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:21.09.2024.

 

Generalni direktor MH "Elektroprivreda Republike Srpske", Luka Petrović sa saradnicima boravi u radnoj posjeti NR Kini gdje se sastao sa predstavnicima finansijskih institucija i renomiranih energetskih kompanija angažovanih na izgradnji objekata iz obnovljivih izvora energije u Republici Srpskoj. 

Petrović je u Pekingu održao sastanak sa kineskom grupacijom CGGC, koja je angažovana na izgradnji najveće hidroelektrane na Balkanu, HE Dabar. 

"Radovi na izgradnji mašinske zgrade i brane Pošćenje teku planiranom dinamikom, i očekuje se da sve bude završeno u zadatim rokovima", zaključeno je nakon sastanka. 

Dobre vijesti stižu i kada su u pitanju drugi projekti ERS-a iz obnovljovih izvora energije. 

Predstavnci Elektroprivrede Srpske sastali su se u Pekingu i sa rukovodstvom Sinošura gdje je definisan jasan stav i podrška za izgradnju OIE. 

MH "Elektroprivreda Republike Srpske" je jedina kompanija na Balkanu koja je dobila povlašteni status kod Sinošura.

 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: