PODRŠKA MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE RS RAZVOJU RURALNE INFRASTRUKTURE U NEVESINJU | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

PODRŠKA MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE RS RAZVOJU RURALNE INFRASTRUKTURE U NEVESINJU

Izvor: radio nevesinje | Foto: radio nevesinje | Datum:11.09.2024.

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS kroz pravilnike o podsticajima za 2023/24. godinu - investicije u ruralnu infrastrukturu, opštinu Nevesinje će podržati u ukupnom iznosu od 100.000 KM, potvrđeno je iz opštinskog Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj. Radi se o infrastrukturnim projektima unapređenja sistema vodovodne infrastrukture  kroz izgradnju pumpne stanice u Lukavcu i rasteretne komore u Bijenji, čime se stvaraju uslovi za uredno vodosnabdijevanje i širenje vodovodne mreže za oko stotinu domaćinstava.

Iz Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj navode da je opredjeljenje lokalne uprave, da kroz ulaganja u vodovodnu infrastrukturu obezbijedi vodu za gotovo sva sela na njenoj teritoriji. Naglašavaju da Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela omogućava da se ovakvi projekte kandiduju i kod resornog ministarstva i da se za njih dobije podrška.

Opština Nevesinje je u 2024. godini za vodosnabdijevanje budžetom planirala oko 600.000 KM. Investicioni ciklus predviđa izgradnju pumpnih stanica u Kovačicama i Kifinom Selu i rezervoara u Krekovima što će omogućiti uredno vodosnabdijevanje sela Krekovi, Mijatovci, Postoljani, Bijenja i Humčani, kao i izgradnju pumpne stanice i cjevovoda u Lukavcu, te cjevovoda u Biogradu i Selištima.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: