Petrović: U planu je izgradnja Energetskog instituta za usavršavanje kadra iz elektroprivrednog sektora (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Petrović: U planu je izgradnja Energetskog instituta za usavršavanje kadra iz elektroprivrednog sektora (VIDEO)

Izvor: HERCEG RTV | Datum:21.08.2024.

Gostujući u Jutarnjem programu Herceg televizije, generalni direktor ERS-a, Luka Petrović govorio je o značaju Elektroprivrede za naš grad.

Pored brojnih projekata, značajnih za razvoj Trebinja, Elektroprivreda je omogućila i zaposlenje mnogim mladim ljudima koji su završili tehničke fakultete sa visokim ocjenama.

''Elektroprivreda je u ozbiljnom investicionom razvoju, prema tome nama treba odgovarajući kadar'' kaže Petrović.

''U posljednjem periodu napravljeno je nekoliko novih segmenata razvoja elektroprivrede. Već se ozbiljno bavimo time kako hidrogen koristiti, kako ga proizvoditi u RS, da li moguće proizvoditi amonijak,  mogućnost korišćenja peleta u termoeklektranama...''  kaže Petrović.

Prema njegim riječima ovo je ozbiljan potencijal za mlade kadrove, a u planu je da se napravi Energetski institut pri Elektroprivredi RS za sve ove mlade ljude, sa ozbiljnim profesorima tehničkih fakulteta i stručnjacima iz elektroprivrednog sektora kako bi odoljeli izazovima za alternativne vidove električne energije.

Petrović je apelovao je na sve studente tehničkih fakulteta da se jave, jer su za njih vrata Elektroprivrede širom otvorena.

 


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: