Potpisan Kolektivni ugovor za sve zaposlene u MH ERS | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Potpisan Kolektivni ugovor za sve zaposlene u MH ERS

Izvor: Herceg TV | Datum:20.06.2024.

Generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske”, Matično preduzeće a.d Trebinje, Luka Petrović i predsjednica Odbora sindikata radnika ERS, Koraljka Kovačević Markov danas su u Trebinju potpisali jedinstveni Kolektivni ugovor za sve zaposlene u ovom Holdingu.

Novim kolektivnim ugovorom koji je potpisan na period od tri godine zadržana su sva dostignuta prava radnika iimplementirana sva tri aneksa, donešena tokom važenjaprethodnog Kolektivnog ugovora.


“ Ovo je najvažniji dokument za sve radnike zaposlene u Holdingu Elektroprivreda Republike Srpske koji radnicima u naredne tri godine osigurava stabilnost i sigurnost. Važno je napomenuti da će ERS za primanja zaposlenih u tom periodu obezbijediti 1,047 milijardi KM i da su prava radnika u Elektroprivredi Republike Srpske jedna od najvećih, a po prosjeku primanja smo drugi u Srpskoj”, istakao je direktor Petrović.



Predsjednica Odbora Sindikata radnika MH “ERS”, Koraljka Kovačević Markov izrazila je zadovoljstvo zbog današnjeg potpisivanja Kolektivnog ugovora koji je jedinstven za više od 9.000 zaposlenih radnika u sistemu.

“ Sindikat i Uprava su usaglasili sve stavove i ovaj dokumet je odraz međusobnog razumijevanja. Izuzetno je važno što smo jedinstveni i što imamo jedan dokument za cijeli Holding. Novim Kolketivnim ugovorom sačuvana su sva stečena prava i ispoštovani svi zakonski propisi. Sastanci sa predstavnicima Uprave vođeni su u korektnoj atmosferi i nadamo se da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu ”, kazala je Kovačević Markov.

Tokom sastanka predstavnima Uprave i Sindikata razgovarano je i o analizama rada zavisnih preduzeća u narednim mjesecima sa posebnim akcentom na racionalizaciju sistematizacija i konsolidaciju u distributivnim i proizvodnim preduzećima.
Prije potpisivanja Kolektivni ugovor je usaglašen i data je saglasnost svih 11 predsjednika Sindikalnih odbora i svih direktora Zavisnih preduzeća iz sistema MH "ERS"


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: