Turisti sve više biraju Trebinje kao prvu destinaciju za odmor | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Turisti sve više biraju Trebinje kao prvu destinaciju za odmor

Izvor: radio trebinje | Foto: radio trebinje | Datum:14.06.2024.

U Trebinju je, za proteklih pet mjeseci ove godine, registrovano 80 000 noćenja što je izuzetan rezultat pa se očekuje da i ova godina bude rekordna po broju turističkih posjeta i noćenja.

Nikola Kokić, iz Turističke organizacije Grada Trebinja, ističe da su trebinjski turistički subjekti bili zadovoljni turističkim prometom proteklih mjeseci.

 

Foto: Radio Trebinje

 

„Maj mjesec je imao skoro 30 000 registrovanih noćenja što je za osam hiljada više  u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada je registrovano 22 000 noćenja. Naša predviđana, koja su se odnosila na prvomajske praznike, da će grad biti pun, potom za otvaranje turističke sezone, kada  je priređen i koncert Aca Pejovića, koji je privukao više hiljada turista u grad, obistinila su se. Turisti sve više Trebinje biraju kao prvu destinaciju za odmor. Mi se nadamo da će tako ostati i u narednom periodu. Bila je skoro i motorijada, možda najposjećenija do sada. Naravno sada nam idu tri mjeseca kada očekujemo još više turista. Izuzetno smo zadovoljni i smatramo već sada da će ova godina biti rekordna i da ćemo premašiti cifru od rekordnih prošlogodišnjih 200 000 noćenja“, naveo je Kokić.

 Ističe da su turisti zadovoljni gostoprimstvom, turističkom te sjajnom gastro ponudom.

„Prezadovoljni su svim sadržajima koje nudimo, vinarijama, Gradom sunca, posebno akcentuju odličnu povezanost sa Jadranskim primorjem i naravno to što Trebinje može da odgovori na sve segmente turističke privrede i ponude“, naveo je Kokić.

Kaže da u info-centru dobijaju i sugestije kako još više da unaprijede turističku ponudu.

„Naravno, tu su i sugestije kako poboljšati kvalitet usluge, uvesti još neke turističke sadržaje. Mi se trudimo da na tome radimo svakodnevno tako da ćemo vidjeti da li će u nekom narednom periodu biti sadržaja koje će zadovoljiti šire mase turista kako bi dolazili u Trebinje u što većem broju ljudi sa svih meridijana“, kaže Kokić.

Turistička organizacija priprema ljetnje sadržaje poput brojnih koncerata i drugih kulturnih manifestacija, a usredsrediće se i na dalji razvoj avanturističkog i seoskog turizma.

„Pozivamo sve ljude, koji žele da se bave ovim vidovima turizma ili žele da unaprijede svoje usluge u ovim oblastima, da nam se jave, da ih uputimo kako da i njihova ponuda uđe u zvaničnu ponudu Trebinja“, rekao je Kokić.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: