Putin sa Dodikom: Stvaramo mehanizme saradnje na osnovu ravnopravnosti (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Putin sa Dodikom: Stvaramo mehanizme saradnje na osnovu ravnopravnosti (VIDEO)

Izvor: rtrs | Datum:25.10.2024.

Rusija stvaraa mehanizme saradnje na osnovu ravnopravnosti, rekao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin tokom sastanka sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom.
 

- Već znate za pokušaje demonizacije i satanizacije Rusije. Tokom ovog Samita neko je postavio pitanje da možda neko stoji iza nereda u zapadnim prestonicama. To je apsolutna budalaština. Nemamo čak ni alata da organizujemo nekakve nerede i šetnje u zapadnim prestonicama. Ali takva pitanja se postavljaju radi promovisanja vlastite agende i da se izbjegne odgovornost zbog ovih fundamentalnih grešaka koje Zapad čini u odnosu na ostale zemlje. Trudiće se bilo kojim sredstvima da obezbijede svoju dominaciju - rekao je Putin.

Putin kaže da se vremena mijenjaju.

- Situacija u svijetu se mijenja i ono čime se BRIKS bavi . Još jednom želim da ponovim, mi se ne borimo ni protiv koga, , nema nikakve konfrontacije, jednostavno idemo svojim putem - istakao je Putin.

Istakao je da razumije poziciju Srpske.

- Mi znamo sa kakvim teškoćama se suočavate i preko kakvih iskušenja da prelazite kako bi zaštitili svoje nacionalne interese. Drago mi je što vas vidim ovdje u Kazanju, i da vam je bilo korisno na Samitu BRIKS-a i da ste imali dobre poslovne kontakte tokom ovog događaja - rekao je Putin tokom sastanka.

 


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: