Lavrov: Ako Kijev krene na Rusiju dugometnim raketama - kontramjere odmah stupaju na snagu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Lavrov: Ako Kijev krene na Rusiju dugometnim raketama - kontramjere odmah stupaju na snagu

Datum:08.10.2024.

 

Ukoliko Ukrajina dobije dozvolu od Zapada da koristi rakete dugog dometa za gađanje Rusije, Moskva će za to saznati i naše kontramjere će odmah stupiti na snagu, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

 

- Prestali smo da pratimo temu dozvole Kijevu da gađa Rusku Federaciju raketama dugog dometa nakon što je predsjednik Vladimir Putin rekao šta ćemo uraditi i kakve bismo zaključke izvukli ako bi takva odluka bila donesena. Ako ta odluka bude usvojena, saznaćemo to i šema koju je pomenuo predsjednik će već biti na snazi - rekao je ministar za Prvi kanal.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin je na sjednici Savjeta bezbjednosti o nuklearnom obuzdavanju predložio da se unese niz pojašnjenja po pitanju uslova primjene nuklearnog oružja.

 

Putin je istakao da Rusija zadržava pravo da upotrijebi nuklearno oružje prilikom agresije na nju, između ostalog i ako neprijatelj bude koristio konvencionalno oružje - ako to bude predstavljalo prijetnju vitalnim interesima države.

 

 


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: