Dodik: Profesionalno novinarstvo imaće podršku u savladavanju izazova | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Profesionalno novinarstvo imaće podršku u savladavanju izazova

Izvor: RTRS | Datum:02.05.2017.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je novinarima, njihovim udruženjima i zaposlenim u sredstvima javnog informisanja 3. maj, Međunarodni dan slobode medija, navodeći da će profesionalno novinarstvo uvijek imati punu društvenu podršku u savladavanju izazova.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske - Foto: RTRS

Dodik je napomenuo da je Međunarodni dan slobode medija prilika da se još jednom ukaže na važnost slobode izražavanja, slobodnih i odgovornih medija za svako savremeno i demokratsko društvo.

"U Republici Srpskoj stvoreni su uslovi za rad svih medija, i profesionalno novinarstvo i mediji uvijek će imati punu društvenu podršku i pomoć u savladavanju izazova sa kojima se suočavaju", poručio je Dodik u čestitki.

On je izrazio želju da mediji u Republici Srpskoj profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao, te da njihovo izvještavanje bude u interesu javnosti i istine.

Odlukom iz 1993. godine, Generalna skupština UN proglasila je 3. maj za Svjetski dan slobode medija, da bi podigla svijest država članica o važnosti medijskih sloboda.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: