Bojan Šapurić (NDP) i Dalibor Grabež (PNP) potpisali Sporazum o zajedničkom jedinstvenom djelovanju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Bojan Šapurić (NDP) i Dalibor Grabež (PNP) potpisali Sporazum o zajedničkom jedinstvenom djelovanju

Izvor: Herceg Rtv | Foto: Herceg Rtv | Datum:17.07.2024.

 

Danas su u Banja Luci, Bojan Šapurić predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) i Dalibor Grabež predsjednik Potkozarskog narodnog pokreta (PNP), potpisali Sporazum o zajedničkom jedinstvenom djelovanju kojim su determinisani principi saradnje i način definisanja ciljeva u narednom periodu.

Naime, sagledavajući institucionalni i aktuelni politički momenat u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, a u cilju postizanja konsenzusa patriotski orijentisanih snaga na izgradnji boljeg društva, dva politička subjekta odlučila su se na zajedničku i jedinstvenu saradnju.

U danas potpisanom sporazumu, između ostalog, stoji da će politički subjekti formirati koordinacioni odbor sačinjen od po tri (3) predstavnika svake političke stranke, kojim će predsjedavati predsjednik NDP-a. Koordinacioni odbor će kreirati političku platformu na temelju koje će biti definisani principi i ciljevi zajedničke saradnje, kao i politike jedinstvenog djelovanja u narednom periodu.

Predsjednik NDP-a i PNP-a saglasno su izrazili zadovoljstvo da politička scena sazrijeva i da se progresivne snage uspijevaju okupljati oko zajedničkih ciljeva, jer aktuelna politička situacija zahtjeva proaktivno djelovanje i saradnju. Današnjim sporazumom politički subjekti pokazuju svoje apsolutno opredjeljenje za unapređenje procesa u Republici Srpskoj i stabilizaciju političkih prilika.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: