Realno očekivati smanjenje ovlašćenja OHR-a" | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Realno očekivati smanjenje ovlašćenja OHR-a"

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:18.06.2024.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da je realno očekivati smanjenje ovlašćenja OHR-a u BiH i istakao da velika zasluga za to pripada institucijama Republike Srpske – predsjedniku Srpske, Narodnoj skupštini i Vladi.

Stevandić je istakao da nema parlamenta kojem nije poslao pisma koje sadrže sve odluke Savjeta bezbjednosti UN o imenovanjima drugih visokih predstavnika, kao i odluku da Kristijan Šmit nije imenovan za visokog predstavnika.

 

- Republika Srpska je o tome upoznala kompletnu svjetsku i političku javnost, bez obzira što nisu pokazivali simpatije prema nama, jer postoji stereotip okrivljivanja Srba za sve. Do svijesti svih njih je doprla argumentacija iz Republike Srpske - rekao je Stevandić.

 

 

Podsjetio je da je izvještaj Vlade Republike Srpske proslijeđen Savjetu bezbjednosti UN.

 

- Nakon toga smo vidjeli smo da je počela ambasadorska histerija zbog postignutih spoljnopolitičkih uticaja Republike Srpske. Ovo je potvrda našeg uspjeha i dokazivanja da Srpska nije remetilački, nego faktor kojem se žele oduzeti prava - naglasio je Stevandić.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: