Ćosić: Vukanović će zbog svojih laži i podmetanja završiti na sudu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ćosić: Vukanović će zbog svojih laži i podmetanja završiti na sudu

Izvor: Is-radio.com | Datum:25.10.2024.


Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, rekao je da će lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović, vrlo brzo imati priliku da na sudu dokaže svoje tvrdnje iznesene na njegov račun o navodnim nelegalnim aktivnostima.

„Ozbiljne su to stvari da bi im se neozbiljno pristupalo, a kao primjer takvog neozbiljnog i lošeg pristupa moram da spomenem i ono što je nedavno o Istočnom Sarajevu na svom blogu objavio narodni poslanik Nebojša Vukanović, a što su pisale njegove kolege iz političkog pokreta pod tragikomičnim nazivom `Za pravdu i red`, jer svojim djelovanjem ne doprinose pravdi, a unose samo nered“, napisao je Ćosić na „Fejsbuku“.

On pojašnjava „istoričaru“ Vukanoviću da su Srbi Sarajeva došli u današnje Istočno Sarajevo, jer su bili primorani da napuste grad koji su vijekovima stvarali i gradili i jer su željeli grad Srpsko Sarajevo, u kojem će dominantno živjeti Srbi.

„To je činjenica koju smijem da kažem i zbog koje se neću nikome pravdati, kao što je i činjenica da u većini gradova u Federaciji BiH dominantno žive Bošnjaci i da žele, kao i da sve čine, da to tako ostane“, naveo je Ćosić.

Prema njegovim riječima, vrijeme u kojem sada živimo dovodi do toga da se, iz različitih razloga, u Istočno Sarajevo doseljavaju ljudi koji nisu Srbi.

Tim ljudima, ističe on, to niko ne brani i neće im braniti, dok god poštuju zakone Republike Srpske i što je veoma bitno, osjećanja većinskog stanovništva Istočnog Sarajeva.

„Oni se ovdje mnogo bolje i slobodnije osjećaju, nego što se osjeća ono malo Srba što je preostalo u Sarajevu, kao i u cijeloj Federaciji BiH. To govori o tome kakav je ko i tragično je da neko poput Vukanovića, ko nema predstavu šta je to Istočno Sarajevo i kako se ono gradilo još od samog nastanka tadašnjeg Srpskog Sarajeva, priča o našem gradu i to na primjeru dvije od šest opština“, istakao je Ćosić.

On je poručio Vukanoviću da neko kao on, ko se svakodnevno pravda federalnim medijima i klanja sarajevskoj čaršiji, te posipa pepelom po glavi, nikada neće i ne može biti bilo kakav značajan faktor u gradu Istočno Sarajevo.

„U međuvremenu, mogu mu poručiti da će vrlo brzo imati priliku da na sudu dokaže svoje tvrdnje o tome šta ja prodajem, kome prodajem i od koga za to uzimam novac, jer mi je kao čovjeku odavno preko glave toga da mi se pripisuje sve loše što nekom padne na pamet. Kao gradonačelnik, mogu da istrpim svašta, ali kao čovjek zaista više ne želim, jer nisam ni kriminalac, ni narko-diler, ni `komšo`, niti ću više dozvoljavati da me bilo ko naziva onako kako mu taj dan dođe“, naglašava Ćosić.

On je izrazio žaljenje što u ovom društvu svako ima priliku da o nekome priča šta želi, bez ikakve odgovornosti za izgovoreno.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: