IZLOŽBA DIGITALNIH KOLAŽA ANE VEJIN BEJAT U UMJETNIČKOJ GALERIJI 'RAJKA MERĆEP' U BILEĆI | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

IZLOŽBA DIGITALNIH KOLAŽA ANE VEJIN BEJAT U UMJETNIČKOJ GALERIJI 'RAJKA MERĆEP' U BILEĆI

Izvor: Herceg tv | Datum:25.10.2024.

U petak, 25. oktobra, u 19 časova, u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“, Dom kulture Bileća, biće otvorena izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat.

 

Ana Vejin Bejat rođena je u Sarajevu, opština Ilidža 1994. godine. Odrasla u Trebinju gdje je diplomirala grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2018. godine kao student generacije, a master rad iz grafičkog dizajna na istoj akademiji odbranila je 2022. godine. Od 2021. zaposlena na katedri za grafički dizajn ALU Trebinje kao asistent. Učesnik više kolektivnih izložbi, dvije samostalne i dobitnik nekoliko nagrada i priznanja.

 

„Digitalni kolaži nastali u čast Trebinju, kroz život u njemu i ljubav prema njemu, prikazuju isječke koji lebde u određenim kompozicijama. Staro i novo. Koristeći se fotografijama iz lične arhive kao i starim razglednicama Trebinja, koje mi je velikodušno ustupio gospodin Zoran Tadić, kreirala sam ovih dvadeset kolaža tako da čine svojevrsnu fuziju Trebinja nekada i sad.

 

Vremeplov preko starih razglednica i fotografija nam ukazuje na to koliko se naš voljeni grad izmjenio, izgradio i nadogradio. Ključna stvar ovog rada je estetika, ljepota kompozicije i stvaranje vizuala koji će ostati urezan u sjećanju publike na Trebinje. Odišu jarkim koloritom koji simboliše ovo suncem okupano i živopisno podneblje. Ovim formama sam željela da dočaram publici ljepotu grafičkog dizajna kroz ljepotu jednog grada, bisera juga Republike Srpske, našeg dragog Trebinja.“


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: