Izložba ratnih fotografija Bilećke četničke brigade | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Izložba ratnih fotografija Bilećke četničke brigade

Datum:02.10.2024.

 

U Spomen sobi u Bileći večeras je otvorena izložba ratnih fotografija Bilećke četničke brigade. Fotografije i dokumenti su prikupljani iz privatnih albuma, a planirano je da se na osnovu postojeće građe uradi i Monografija Bilećke četničke brigade.
Ova izložba svjedoči o borbi Jugoslovenske vojske u otadžbini. Učile su se dvije istorije, zvanična u godinama komunizma, i ona kućna koja je prenosila pravu istinu. Ako se zagledamo u oči vojnika na fotografijama, koji su se borili za vjeru, krunu i otadžbinu, treba da se zapitajmo jesmo li dostojni predaka svojih. Skrivena istorija treba da ugleda svjetlost dana, da se nađe na stranicama knjiga koju će učiti mlade generacije. Treba da znamo da je riječ o elitnim jedinicama Srpske vojske koja je u svim ratovima u novijoj istoriji imala za cilj odbranu i spas našeg naroda. Moramo da spoznamo svoju istoriju i prošlost kako bi kao narod krenuli u bolju budućnost, rečeno je na otvaranju izložbe.
.

Izložba je otvorena povodom 80 godina od stradanja Bilećke četničke brigade, a postavka se može vidjeti narednih deset dana.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: