ŠKRBA: PRIORITET ZAPOŠLJAVANJE STANOVNIKA BERKOVIĆA | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Izbori 2024

ŠKRBA: PRIORITET ZAPOŠLJAVANJE STANOVNIKA BERKOVIĆA

Izvor: Srna | Datum:22.09.2024.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Berkovići Milovan Škrba izjavio je Srni da bi, ukoliko mu sugrađani ukažu povjerenje na predstojećim lokalnim izborima, radio na rješavanju niza problema u ovoj lokalnoj zajednici, od kojih je zapošljavanje jedan od najvažnijih, te istakao da bi u Berkoviće privukao bar jednog privrednika koji bi zaposlio lokalno stanovništvo.

"Nezaposlenost je jedan od najvećih problema u Berkovićima i u naredne četiri godine, ako me građani Berkovića izaberu na ovu poziciju, zajedno sa svojim saradnicima radio bih na rješavanju tog problema. Mogu da garantujem da bih u Berkoviće privukao bar jednog privrednika koji bi otvorio pogon i zaposlio lokalno stanovništvo", istakao je Škrba. On je napomenuo da su Berkovići mala i izrazito nerazvijena opšina u Hercegovini, koja ima dosta problema, na kojima se u prethodnom periodu nije radilo. Škrba je naglasio da je potrebno da se riješe konkretni problemi u Berkovićima, a ne da se pričaju prazne priče. On je istakao da bi radio na rješavanju problema putne infrastrkture i regionalnog puta Berkovići-Stolac, odnosno dionice Berkovići-Vrijeka, koji je u lošem stanju. "Takođe, nastojao bih i da se unaprijede ostali lokalni putevi na području naše opštine koji su od velikog značaja za stanovnike Berkovića", najavio je Škrba. On je podsjetio da je i ovog ljeta, kao i prethodnih, u Berkovićima nestajalo vode za piće i to je problem koji se mora što prije riješiti i dodao je da je spreman da radi na tome i da ova lokalna zajednica dobije uredno snabdjevanje vodom. Jedna od najvažnijih stvari koju treba riješiti, kaže on, jeste navodnjavanje Dabarskog polja, iz razloga što su Berkovići prije svega poljoprivredni kraj i dodao da je s toga neophodno mnogo više sredstava izdvajati iz opštinskog budžeta za poljoprivredu - oko šest odsto ili 120.000 KM godišnje. Škrba je najavio da bi, ako postane načelnik Berkovića, svi stanovnici te opštine koji nisu stambeno zbrinuti imali obezbijeđenu besplatnu lokaciju za izgradnju stambenog objekta, kao i pomoć u vidu građevinskog materijala za izgradnju tih objekata. "Jedan od prioriteta, ukoliko budem izabran za načelnika opština, biće mi i podrška i pomoć penzionerima za koje bismo godišnje izdvajali jednokratnu novčanu pomoć iz lokalnog budžeta. Takođe, akcenat ćemo staviti i na podršku mladima da ne bi odlazili iz Berkovića", istakao je Škrba u izjavi za Srnu. On je najavio da bi obezbijedio da Berkovići ponovo imaju banku ili makar bankomat, jer trenutno banka ne postoji na području te opštine, pa građani moraju da idu u Bileću ili Stolac radi korištenja bankarskih usluga. Škrba je ukazao i na problem da u Berkovićima ne postoji ni veterinarska stanica, koja je veoma bitna za razvoj stočarstva, navodeći da bi nastojao da riješi i to pitanje ukoliko dobije povjerenje sugrađana na lokalnim izborima 6. oktobra, te dodao da bi radio i na rješavanju mnogih drugih problema koji postoje u toj lokalnoj zajednici. On je istakao da je za razvoj Berkovića od suštinskog značaja snažna i stabilna saradnja lokalne i republičke vlasti, posebno kada je riječ o malim i nerazvijenim opštinama poput ove lokalne zajednice. "Ubijeđen sam da bi uz moje zalaganje i adekvatnu saradnju sa Vladom Republike Srpske opština Berkovići ostvarila veliki napredak za kratko vrijeme", naglasio je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Berkovići.


Kategorija: Izbori 2024

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: