“Uloga odbornika je obavljanje dužnosti u interesu građana” Butulija uvijek za rješavanje problema | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Izbori 2024

“Uloga odbornika je obavljanje dužnosti u interesu građana” Butulija uvijek za rješavanje problema

Izvor: Srpska.info | Foto: Srpska.info | Datum:20.09.2024.

 

Uloga odbornika većine i opozicije nije ista, ali on u oba slučaja treba da obavlja dužnost u interesu građana. To podrazumijeva da odbornik treba da poznaje rad Gradske uprave i svih njenih odjeljenja i da pomogne u rješavanju problema. 

Ovo je izjavio Zdravko Butulija, diplomirani ekonomista i kandidat SNSD za odbornika u Skupštini Grada Trebinje. Butulija je, inače, odbornik u gradskoj skupštini još od 2004. godine, a stranka mu je ponovo ukazala povjerenje na listi SNSD, gdje se nalazi pod brojem 8. 

 

U toku proteklih 20 godina Zdravko Butulija bio je i pozicioni i opozicioni odbornik, a poznat je po tome što se uvijek držao pristojne političke retorike i imao konkretne prijedloge. I kao odbornik pozicije i opozicije, Butulija je bio jedan od najaktivnijih parlamentaraca na trebinjskoj političkoj sceni. 

 

Za vrijeme gradonačelničkog mandata Slavka Vučurevića, Butulija je bio predsjednik Kluba odbornika SNSD, a čak i tada čuvao je dignitet Skupštine i zalagao se za međusobno uvažavanje i poštovanje u lokalnom parlamentu, iako je bio aktivan kritičar Vučurevićeve vlasti.

Kao odbornik u pet uzastopnih mandata od 2004. godine bio je akter i svjedok velikih političkih promjena u Trebinju, koje je najprije označio dolazak SNSD na vlast 2004, zatim gubitak vlasti na lokalnim izborima 2012. godine, kada su pobijedile stranke koje su činile Savez za promjene, a potom 2016. povratak SNSD i pobjeda Luke Petrovića i nakon toga Mirka Ćurića. 

 

– Odbornik mora da prepoznaje probleme u gradu i da ih kandiduje kroz odbornička pitanja i direktno u odjeljenjima. Mogućnosti odbornika većine su neuporedivo veće, a odbornici opozicije mogu kritikovati i ukazivati na probleme i biti korektivni faktor. Bio sam i u jednoj i u drugoj situaciji i mogu da kažem da sam se zaista trudio da budem u službi građana i da sam nastojao da pomognem u rješavanju problema – kaže Butulija.

 

Sve ove godine sam, poručuje on, kao i moje kolege vodio realnu politiku bez velikih i pogotovo lažnih obećanja.

 

– Takvih obećanja sa moje strane neće biti ni ubuduće, samim tim ni u kampanji – ističe Butulija


Kategorija: Izbori 2024

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: