Pušten u rad gasovod Pale-Jahorina projekat vrijedan 15 miliona KM; Dodik: Gas će ići i do Banjaluke i Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Ekonomija

Pušten u rad gasovod Pale-Jahorina projekat vrijedan 15 miliona KM; Dodik: Gas će ići i do Banjaluke i Trebinja

Datum:08.10.2024.

Riječ je o projektu vrijednom 15 miliona maraka, koji je finansiran sredstvima Vlade Republike Srpske.

Gasovod je pustio u rad predsjednik Srpske Milorad Dodik simboličnim paljenjem plamena.

- Odavde krećemo dalje, odredili smo dva strateška pravca – prema Banjaluci i prema Trebinju, koje ćemo raditi uporedo - rekao je predsjednik Srpske.

On je precizirao da će gasovod prema Trebinju raditi "Sarajevo-gas", a od Bijeljine prema Banjaluci "Gas RES", te istakao da su obje kompanije u vlasništvu Republike Srpske.

 

- Sada se vidi koliko je važno bilo da otkupimo akcije `Sarajevo-gasa` od privatnika koji su zarobili ovo ovdje i nisu dozvoljavali da se radi, čim smo vratili državno vlasništvo, uz podršku Vlade dobili smo ovo - naveo je Dodik.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji danas završenog projekta – investitorima, Vladi Srpske i izvođačima.

Ukupna mreža je dužine 27 kilometara, od čega je 11 kilometara primarnog distributivnog gasovoda, a 16 kilometara sekundarne mreže na području sa potrošačima.

 


Kategorija: Ekonomija

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: