Gimnazijalka iz Trebinja prva na književnom konkursu o Vuku Karadžiću | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gimnazijalka iz Trebinja prva na književnom konkursu o Vuku Karadžiću

Izvor: Radio Trebinje | Datum:06.11.2017.

Aleksandra Gazivoda, maturantkinja trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“, pjesmom u prozi „Čemu me uči Vuk“ osvojila je prvo mjesto na ovogodišnjem književnom konkursu „U susret Vuku“, povodom 230 godina od rođenja Vuka Stefanovića Karadžića, koji je raspisao Republički pedagoški zavod Republike Srpske u saradnji sa Univerzitetom u Banja Luci.

Aleksandra kaže da nije očekivala da će osvojiti prvo mjesto, ali i da je veoma srećna što je još jednom dobila priliku da svoju školu predstavi u najboljem svjetlu.

„U pjesmi koju sam napisala govori se o tome čemu nas uči Vuk, o njegovim djelima i zaostavštini. Da treba da se držimo našeg  jezika, a ne da prisvajamo tuđi. Mnogo mi znači što sam učestvovala, ali i osvojila ovu nagradu jer sam četvrti razred pa neću imati još mnogo prilika da predstavljam gimnaziju“, istakla je Gazivoda.

Mentor Aleksandre Gazivoda je Veselinka Kulaš, profesor srpskog jezika i književnosti.

Aleksandra je 2015. godine pobijedila na konkursu „Svetosavlje i naše doba“ u Novom Sadu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: