Humanitarna akcija za sedmočlanu porodicu Glogovac | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Humanitarna akcija za sedmočlanu porodicu Glogovac

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:14.10.2017.

U organizaciji Udruženja Konjičana Republike Srpske, u Restoranu „Milenijum“ je organizovano humanitarno veče, radi prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju kuće sedmočlanoj porodici Snježana Glogovca.

Bračni par Glogovac živi u selu Bijenja sa petoro maloljetne djece, a iz porodice niko nije zaposlen.

Predsjednik Udruženja Konjičana Zoran Pologoš naglasio je da je Udruženje dobro organizovano, djeluje na cijelom području Republike Srpske, i da se većina članova rado odazove na humanitarne akcije.

„Hvala svima koji su došli da pomognu porodici Snježana Glogovca, jer on se sam bori protiv najvećih zala Republike Srpske, a to su natalitet i odumiranje sela, živeći od svog rada“, rekao je Pologoš.

On je dodao da je Udruženje Konjičana osnovano prije tri godine sa sjedištem u Trebinju i ima oko 300 članova.

„Cilj je da očuvamo naš nacionalni identitet i tradiciju konjičkog kraja, jer je narod sa ovog prostor pretrpio veliku golgotu, a zajedno sa svojom braćom iz Nevesinja odbranio je svoju vjekovnu teritoriju, ali nažalost poslije Dejtonskog mirovnog sporazuma ona je pripala FBiH“, dodao je Pologoš.

Ova humanitarna akcija trajaće narednih deset dana, a svi koji žele pomoći porodici Glogovac sredstva mogu uplatiti na Žiro račun Udruženja Konjičana RS br. 5517002229505637, Unikredit banka a.d. Banjaluka, Filijala Trebinje. Kontakt telefon je 065/847-037.

Po završetku akcije biće objavljeno koliko je sredstava prikupljeno za porodicu Snježana Glogovca.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: