Petrović: Gradska vlast prepoznaje potrebe starih | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petrović: Gradska vlast prepoznaje potrebe starih

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:03.10.2017.

Grad Trebinje prepoznaje potrebe starijeg stanovništva i nastoji da im pružanjem različitih vidova pomoći omogući zdraviji i lagodniji život, rekao je danas u Trebinju gradonačelnik Luka Petrović, prilikom obilježavanja 10 godina rada Dnevnog centra koji djeluje pri Centru za socijalni rad.

Trebinje - Dnevni centar - Foto: SRNAPetrović je istakao da Gradska uprava nikada nije odbila nijedan zahtjev za pružanje pomoći, naglašavajući da će tako činiti i ubuduće, jer gradska vlast i služi da bi prepoznala potrebe ove kategorije stanovništva.

Navodeći da su vrlo važni druženje i komunikacija među starim licima, Petrović je rekao da su u toku pregovori sa opštinom Višegrad i "Hidroelektranama na Drini" o razmjeni penzionera, odnosno o tome da na nekoliko dana ovdašnji penzioneri idu u "Vilinu vlas", a višegradski dođu u Trebinje.

"Nastojaćemo da organizujemo i druge izlete, da bi naši stariji građani bili što zadovoljniji i da znaju da neko brine o njima", rekao je Petrović, pozdravljajući okupljene na svečanosti.

Menadžer za socijalne usluge u Centru za socijalni rad Željka Varaga rekla je da je osnovni cilj Dnevnog centra poboljšanje kvaliteta života starih osoba, napominjući da je on ostvaren i da se osnivanje centra u potpunosti pokazalo kao opravdano.

"Dnevno zbrinjavanje starih osoba odvija se u partnerstvu Centra i Kola srpskih sestara. Osnovna djelatnost Dnevnog centra je dnevni boravak u okviru kojeg se odvijaju radnookupacione aktivnosti prema željama korisnika, psihosocijalna podrška starim osobama, zdravstveno prosvjećivanje, kreativne aktivnosti, kao i pojedinačni i grupni rad sa korisnicima", navela je Varaga.

Ona je podsjetila da je na početku otvaranja Centra usluge koristilo 20 korisnika, da bi u prošloj godini usluge svakodnevno u prosjeku koristilo 30 starih osoba, uglavnom žena.

Svečanosti obilježavanja deset godina rada Dnevnog centra prisustvovala je i Sonja Popov koja svih tih godina dolazi u centar gdje se druži i, kaže, provodi najljepše trenutke.

"Oduševljena sam prvenstveno ljubaznošću radnika Centra za socijalni rad, kao i Dnevnog centra koji vodi računa o nama kao o članovima svoje porodice", rekla je Popov i dodala da su im redovno omogućeni i zdravstveni pregledi.

Ona je istakla da joj se posebno sviđa što imaju razne radionice, proslave, obilježavanja značajnih datuma, te napomenula da uvijek dobiju i prigodne poklone za rođendane i 8. mart.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: