U Nevesinju obilježen Međunarodni dan nestalih | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju obilježen Međunarodni dan nestalih

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:30.08.2017.

U organizaciji Opštinske boračke organizacije Nevesinje danas je polaganjem cvijeća na Spomen kosturnici na Gvozdu obilježen Međunarodni dan nestalih lica.

U NEVESINJU OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN NESTALIH

Cvijeće su simbolično pet minuta do 12 položili predstavnici Opštine Nevesinje, Opštinske boračke organizacije i Boračke organizacije iz Bileće.

V.d. predsjednika Opštinske boračke organizacije Siniša Šipovac rekao je da na ovaj način Boračka organizacija želi da skrene pažnju na problem u procesu traženja nestalih lica srpske nacionalnosti koji traje više od dvije decenije.

Šipovac je naglasio da Republika Srpska traga za još 1660 vojnika i civila, a u kosturnicama u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Nevesinju nalazi se oko 660 neidentifikovanih žrtava rata.

On je rekao da se na području Istočne Hercegovine traži još 85 lica srpske nacionalnosti, a da se u kosturnici na Gvozdu nalaze posmrtni ostaci 98 neidentifikovanih osoba.

Šipovac je izrazio nadu da će se proces traženja nestalih lica srpske nacionalnosti pokrenuti sa mrtve tačke i da će porodice nestalih  konačno pronaći posmrtne ostatke svojih najmilijih.

nestali 4 1

Slavenka Golijanin


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: