Počinje škola, vozači oprez! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počinje škola, vozači oprez!

Izvor: Herceg TV | Datum:30.08.2017.

Policijska uprava Trebinje će u vremenskom periodu od 28. avgusta do 29. septembra 2017. godine da realizuje preventivno-represivnu akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ kroz tri faze.

Srodna slika

U prvoj fazi će policijski službenici obići škole, utvrditi raspored nastave kako bi se obezbjedilo prisustvo policijskih službenika u vrijeme školskih odmora. Takođe, vršiće se kažnjavanje nepropisnog parkiranja u zonama škola i pješačkih prelaza.

Druga faza podrazumijeva održavanje predavanja prvim razredima o bezbjednom učestvovanju u saobraćaju i pravilnom prelasku ulice. Takođe, vršiće se kontrola vozila koja vrše organizovani prevoz djece.

Treća faza će se realizovati do 29. septembra 2017. godine, a ogledaće se u pojačanom prisustvu i radu policijskih službenika u urbanim zonama i u blizini školskih objekata.

Policijska uprava Trebinje podsjeća sve vozače da je ograničenje brzine kretanja u zonama škola 30 km/h. Takođe, u prethodnim godinama nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda u zonama škola, u kojima su djeca školskog uzrasta bila jedan od učesnika.

Poštujmo saobraćajne propise.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: