Nevladin sektor regiona u borbi protiv korupcije i mobinga | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevladin sektor regiona u borbi protiv korupcije i mobinga

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:29.08.2017.

U Trebinju je juče održan prvi sastanak organizacionog odbora za formiranje Međunarodne organizacije za borbu protiv korupcije, mobinga i diskriminacije „Pravda“.

Pored predstavnika Udruženja građana „Stop mobing“ iz Trebinja i istoimenog udruženja iz Srbije, okupili su se i predstavnici nevladinih organizacija koje se bave ovim problemima iz Federacije BiH, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Austrije.

Anica Ramić, predsjednica Udruženja „Stop mobing“ Trebinje, rekla je da je memorandum o saradnji sa organizacijama iz regiona potpisan prije dvije godine, pošto su svjesni da se pojedinačno ne mogu boriti protiv mobinga i korupcije.

Ona je navela da očekuje da će se u ovoj borbi nevladinim organizacijama iz regiona pridružiti i kolege iz Rumunije, Bugarske i Francuske.

Prema riječima Žike Živadinovića, predsjednika udruženja „Stop mobing“ Srbija, problemi mobinga su univerzalni, pa su slična iskustva u Srbiji i RS, kao i u zemljama okruženja.

„Cilj udruživanja je da, ako ne možemo zaustaviti, bar da smanjimo mogućnost da neko bude žrtva mobinga ili neke druge vrste diskriminacije“, naveo je on.

Slavica Striković iz NVO „Ženska akcija“ Nikšić tvrdi da je i u Crnoj Gori najveći procenat korupcije u zdravstvu.

„Ona se obrazlaže time što nemamo dovoljno specijalista i subspecijalista, pa se, kako bi se smanjila čekanja i dobila kvalitetnija usluga poseže za korupcijom“, rekla je Striković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: