Pomoć iz Minhena za tri nevesinjske porodice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pomoć iz Minhena za tri nevesinjske porodice

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:28.08.2017.

Udružena srpska kulturno-umjetnička društava iz Minhena u saradnji sa Udruženjem „Osmjeh više“ danas su obradovala tri višečlane porodice u Nevesinju, koje žive u teškim uslovima.

POMOĆ IZ MINHENA ZA TRI NEVESINJSKE VIŠEČLANE PORODICE

Na godišnjem humanitarnom koncertu ova društva su sakupila 3 500 €, a pola od tog iznosa donirano je u Nevesinje, porodicama Glogovac, Radić i Čabrilo.

Porodici Glogovac, koja ima petoro maloljetne djece, uručeno je 750 €. Kako kažu, novac će uložiti u izgradnju porodične kuće u Bijenji, jer trenutno žive u neuslovnoj kući, koja nije u njihovom vlasništvu.

Porodice Radić i Čabrilo su dobile po 500 €. Prema njihovim riječima novac je došao u pravom trenutku, na pragu nove školske godine, te će većinu novca utrošiti na opremanje svojih đaka.

minhen 3

Porodica Radić iz Pridvoraca ima pet sinova. Najstariji sin Aleksandar ove godine je upisao Elektrotehnički fakultet u Lukavici, a najmlađi Stefan je rođen prije dva mjeseca.

U domu porodice Čabrilo u Bijenji odrasta četvoro djece, a oboje roditelja je nezaposleno.

Sve tri porodice su iskazale neizmjerno zadovoljstvo i zahvalnost prema donatoru.

Novac im je, u ime šest kulturno-umjetničkih društava, uručio Dantes Kljakić, Nevesinjac nastanjen u Minhenu, član KUD-a „Rastko“.

minhen 2

Tanja Ivković


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: