Otvoren Festival srpsko-ruskog narodnog stvaralaštva | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otvoren Festival srpsko-ruskog narodnog stvaralaštva

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:28.08.2017.

Festival srpsko-ruskog narodnog stvaralaštva, na kojem su predstavljeni ručno rađeni predmeti, a koji je danas otvoren u Dučićevoj ulici, donio je Trebinjcima i turistima koji odmor provode u našem gradu duh raznolike tradicije Rusije na jedinstven i zanimljivi način.

Na festivalu su predstavljeni šaroliki primjerci ruskih babuški, raznih vrsta marama, kapa, šubara, vunenih čarapa, srebra, igračka od stakla i drugih tradicionalnih ruskih predmeta, kao i rekvizita iz bivšeg SSSR-a.

Organizator festivala  je „Udruženje narodne umjetnosti i zanatstva“ iz Sankt Peterburga, a gostoprimstvo i pomoć u realizaciji promocije starih zanata Rusije gostima su pružili Grad Trebinje i trebinjska Turistička organizacija.

Dinara Beglova, organizatorka festivala, kazala je da je nakon Srbije, gdje se održava već sedam godina, festival po prvi put organizije u Republici Srpskoj.

Dinara Beglova

„Na festivalu predstavljamo stare umjetničke zanate, koji su traženi dio naše istorije. Pokušali smo zanimljivu tradiciju Rusije i ruskih zanata da predstavimo na najpoznatiji način da bi je bilo lako razumjeti“, rekla je Beglova.

Direktor Turističke organizacije Grada Trebinja Marko Radić istakao je da je festival već prvi dan privukao veliki broj posjetilaca i uvjerenja je da će ova manifestacija i naredne godine biti organizovana u Trebinju.

Festival srpsko-ruskog narodnog stvaralaštva biće otvoren do 11. septembra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: