Sutra otvaranje novoizgrađenog graničnog prelaza Ivanica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sutra otvaranje novoizgrađenog graničnog prelaza Ivanica

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.08.2017.

Novoizgrađeni granični prelaz Ivanica na putnom pravcu Trebinje-Dubrovnik biće otvoren u utorak, 29. avgusta, najavljeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Granični prelaz otvoriće predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i direktor UIO Miro Džakula. Svečano otvaranje zakazano je za 10.00 časova.

Prelaz, čija je gradnja koštala dva miliona KM, imaće po dvije trake za ulaz i izlaz, što bi značajno trebalo da ubrza procedure ulaska i izlaska prema Dubrovniku i Hrvatskoj, te obratno.

Granični prelaz Gornji Brgat na hrvatskoj strani i dalje će biti „usko grlo“ za prekogranični protok – sve dok se i tu ne izgradi infrastruktura koja će omogućiti dvostruko veći kapacitet prolaska od postojećeg.

Ministarstvo finansija Republike Hrvatske ranije je potvrdilo kako će se s radovima na tom prelazu početi vjerovatno u novembru ove godine, a rok završetka je april 2018. godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: