ZAVRŠENA AKCIJA „PROBUDI HEROJA U SEBI“: U Foči prikupljeno 19 doza krvi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ZAVRŠENA AKCIJA „PROBUDI HEROJA U SEBI“: U Foči prikupljeno 19 doza krvi

Izvor: Slobodna Hercegovina | Foto: Slobodna Hercegovina | Datum:15.08.2017.

U akciji dobrovoljnog davanja krvi, navijačke grupe „Delije Foča“ i novosadskog Udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji, danas se odazvalo 32 Fočaka, nakon obavljenih medicinskih pregleda prikupljeno je 19 doza najdragocjenije tečnosti. Navijači Crvene zvezde iz Foče uključili su se u akciju „Daj krv, probudi heroja u sebi“, koju je u više gradova Srpske organizovalo Udruženje Srba Hercegovaca u Srbiji.

Dušan Bodiroga

Jedan od učesnika akcije Dušan Bodiroga kaže da se Foča pridružila Trebinju, Nevesinju, Bileći i Gacku.

-Uvijek je lijep osjećaj pomoći nekome, uvijek je daleko bolji osjećaj davati nego primati, pogotovo što to nekome može značiti život – rekao je Bodiroga.

Mladen Mandić iz Omladinskog pokreta Foča četvrti put je darivao krv.

– Kao što piše u hodniku transfuziološke službe, jednostavno, probudiš se, odeš i daš krv, sve je isto kao i svaki drugi dan, samo što imaš svijest da možeš nekome da spaseš život –  rekao je Mandić.

Specijalista transfuziolog u Službi transfuziološke medicine u Foči Maja Kujundžić napominje da su zalihe krvi na zadovoljavajućem nivou, ali da svaka akcija mnogo znači.

– U ljetnom periodu potrebe su nešto veće, samim tim što je ovo turističko mjesto, pa je veći broj ljudi sa strane, a bolnica radi u punom kapacitetu, velike su hirurške intervencije uvijek u toku, tako da nam krvi uvijek treba – rekla je Kujundžićeva.

Organizatori akcije  „Probudi heroja u sebi“ mladi iz Udruženja Srba iz Hercegovine u Novom Sadu veoma su zadovoljni rezultatima.

– Zadovoljni smo činjenicom da smo po prvi put sproveli akciju u kojoj smo stekli značajna iskustva. Nadamo se da će akcija postati tradicionalna – rekao je za Slobodnu Hercegovinu Bojan Milenić iz Udruženja Hercegovaca

On je napomenuo da je naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Sadu predviđena za sredinu novembra.

– To je naša redovna akcija posvećena Mitrovdanskoj ofanzivi i pozvaćemo sve naše prijatelje i suorganizatore iz Hercegovine da nam se pridruže – rekao je Milenić koji je iskoristio priliku da se zahvali svima koji su podržali realizaciju akcije „Probudi heroja u sebi“.

Bojan Milenić i Marko Nikčević

Podsjetimo akcija „Probudi heroja u sebi“  započela je 4. avgusta u Bileći, da bi potom bila nastavljena u Nevesinju, Gacku,  Trebinju i Foči.

U ovih pet gradova ukupno se odazvalo 309 davaoca, a prikupljeno je ukupno 235 doza krvi.

Trifko Ćorović


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: