U prvih šest mjeseci 17% više noćenja nego lani | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U prvih šest mjeseci 17% više noćenja nego lani

Izvor: Radio Trebinje | Datum:18.07.2017.

Prema podacima kojima raspolaže JU Turistička organizacija grada Trebinja, u prvih šest mjeseci ove godine u Trebinju je zabilježeno 27.236 registrovanih noćenja, što predstavlja povećanje za 17 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, čime je nastavljeno kontinuirano uvećanje obima turističkog prometa koji se posljednjih godina bilježi u Trebinju.

Rezultat slika za crkvina turisti

Prema riječima Žarka Vica, samostalnog stručnog saradnika u trebinjskoj Turističkoj organizaciji, procentualno 70 odsto gostiju je iz inostranstva, a 30 odsto su domaći turisti.

„Najveći broj noćenja gostiju iz inostranstva odnosi se na turiste iz Turske, Srbije, Južne Koreje, Grčke i Crne Gore. U dnevne posjete grupno dolaze standardno turisti iz Rusije, Grčke, Srbije i Hrvatske, a ove godine su novina turisti iz Poljske“, dodaje Vico za Radio Trebinje.

On dodaje da turisti hvale gostoprimstvo i ljubaznost koju osjete u našem gradu, kao i čistoću i mnoštvo zelenila u Trebinju.

„Zamjerke se najčešće odnose na nepoznavanje stranih jezika ugostiteljskih radnika, ali više je riječi hvale nego zamjerki. Vrlo smo zadovoljni sezonom. Turisti sve više dolaze a najvažnije je što imamo i dovoljno smještajnih kapaciteta. Trebinje iz dana u dan postaje jedan ozbiljan turistički grad“, zaključio je on.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: