Nevesinje: U školskim klupama nakon četiri decenije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: U školskim klupama nakon četiri decenije

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:15.07.2017.

Maturanti nevesinjske gimnazije iz 1977. godine okupili su se danas u Nevesinju da obilježe 40 godina mature. Druženje je počelo školskim časom i prelistavanjem dnevnika, a biće nastavljeno večernjom zabavom u restoranu „Stadion“.

U ŠKOLSKIM KLUPAMA NAKON ČETIRI DECENIJE

Od 83 učenika desete generacije gimnazije “Blagoje Parović” koji su nastavu pohađali u dva odjeljenja obilježavanju rijetkog jubileja prisustvovalo je  njih petnaestak.

Mnogi su prevalili stotine kilometara da bi sa svojim kolegama i prijateljima evocirali uspomene na dobra stara vremena.

matura 40 2

Poslije prozivke profesora Rista Brenja i Siniše Ružića bivši gimnazijalci govorili su o svojim životnim putevima, porodici, profesionalnoj karijeri, ali i običnim stvarima. Nisu zaboravili ni kolege koji igrom sudbine više nisu sa njima. Iskrena radost, srdačan osmijeh i poneka suza, dok su se pozdravljali i pitali za zdravlje, mogla se vidjeti na licima ovih pedesetosmogodišnjaka koji su u mladosti voljeli iste stvari, dijelili iste probleme i zajedno kovali planove za budućnost.

Iz njihovih kratkih biografija može se zaključiti da su uspjeli u životu i da ih za protekle četiri decenije  uglavnom vežu lijepe uspomene. Nekada stidljivi dječaci i djevojčice stasali su u direktore, profesore, pravnike, ekonomiste, umjetnike, sportiste... Život ih je rasuo po čitavom svijetu, ali Nevesinje, svoju školu i društvo nisu zaboravili.

matura 40 3matura 40 4


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: