U Nevesinju predstavljena društvena vizija UN-a za budućnost | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju predstavljena društvena vizija UN-a za budućnost

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:15.07.2017.

Udruženje multiple skleroze regije istočna Hercegovina u saradnji sa timom UN-a u BiH juče je u Nevesinju organizovalo radionicu pod nazivom „Zamisli 2030“. Predstavnici lokalne uprave, udruženja i nevladinih organizacija imali su priliku da pokažu svoju viziju društva 2030. godine i istaknu glavne društvene probleme sa kojima se trenutno susreću.

U NEVESINJU PREDSTAVLJENA DRUŠTVENA VIZIJA UN-a ZA BUDUĆNOST

"Agenda 2030" je globalni odgovor na sve složenije razvojne i bezbjednosne izazove sa kojima se svijet suočava. Države članice, uključujući i BiH, usvojile su ovaj dokument sa 17 ciljeva održivog razvoja.

Predsjednik Udruženja MS Branimir Tamindžija smatra da je važno da se organizacije i udruženja u Nevesinju upoznaju sa strategijom Ujedinjenih nacija.

−Cilj ovih radionica je da se društvo upozna sa izazovima savremenog društva i pronađe perspektive za budućnost – naglasio je Tamindžija. On je dodao da je prioritet inicijative UN-a unapređenje zdravstvene zaštite, smanjenje siromaštva i očuvanje najvažnijih prirodnih resursa.

zamisli 2


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: