Završen pristupni tunel "Straževica" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završen pristupni tunel "Straževica"

Datum:03.07.2017.

Radovi na pristupnom tunelu „Straževica“ su završeni i sada se proboj glavnog tunela za potrebe HE „Dabar“ vrši sa tri napadne tačke, saopšteno je iz Hidroelektrana na Trebišnjici (HET). Rok za završetak radova je četiri godine i šest mjeseci.

ZAVRŠEN PRISTUPNI TUNEL „STRAŽEVICA“

Građevinci su prokopali 652 metra pristupnog tunela „Straževica“ i tako došli do trase glavnog dovodnog tunela. Radovi su zvanično počeli 1. septembra 2016. godine, a prva bušotna izvedena je 29. septembra. Najveći problem izvođačima radova predstavljale su podzemne vode koji su bile naročito izražene u zimskom periodu. Međutim, uz dobru organizaciju, upornost i stručnu radnu snagu sve prepreke su uspješno savladane bez velikih kašnjenja, naglašavaju u preduzeću HE „Dabar“.

Prist tunel 2

Nakon završetka tunela „Straževica“ pristupilo se iskopu glavnog tunela. Njegova dužina je oko 12 km, a iskop se sada vrši sa tri napadne tačke. Prema trenutnom stanju iskopano je oko 400 m glavnog tunela.

Pristupni tunel „Straževica“ zajedno sa glavnim dovodnim tunelom predstavlja ključne objekte u sistemu „Gornji Horizonti“.

Prist tunel 3Prist tunel 4

HET / HE"DABAR"


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: