Pod ‘Platanima’ obilježen Svjetski dan muzike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pod ‘Platanima’ obilježen Svjetski dan muzike

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:22.06.2017.

U bašti Hotela „Platani“ sinoć su učenici i profesori Muzičke škole Trebinje priredili koncert povodom Svjetskog dana muzike.

Mladi trebinjski muzičari su po četvrti put podržali veliku međunarodnu akciju obilježavanja Svjetskog dana muzike i na taj način svrstali Trebinje među gradove koji proslavljaju ovaj praznik muzike.

U čast dana muzike 20 učenika osnovne i srednje Muzičke škole Trebinje predstavili su se na instrumentima: violina, viola, klavir, violončelo, harmonika, gitara i flauta, te izmamili aplauze mnogobrojnih posjetilaca.

Gost koncerta na otvorenom bila je profesorica solo pjevanja Klaudija Krkotić sa Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva.

Svjetski dan muzike ustanovljen je 1982. godine kada je prvi put obilježen ovaj datum na inicijativu Ministarstva kulture Francuske. Ovaj dan obilježava se u više od 400 gradova svijeta na svim kontinentima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: