Nastupom Portorikanaca i Hercegovaca zatvoren “Dukatfest” | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nastupom Portorikanaca i Hercegovaca zatvoren “Dukatfest”

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:22.06.2017.

Nastupom folklornog ansambla iz Portorika i domaćeg kulturno-umjetničkog društva „Hercegovina“ iz Petrovog Polja sinoć je na Trgu slobode završen deseti jubilarni Internacionalni festival kulture “Dukatfest”.

Pažnju trebinjske publike, posebno mališane osvojio je ansambl iz Portorika, pa su najmlađi sa radošću plesali sa članovima ovog ansambla, koji su predstavili dio svoje tradicije.

Promovišući narodne običaje i kulturu raznih zemalja svijeta, ali i domaću kulturnu baštinu, „Dukatfest“ je tokom deset godina postojanja u BiH okupio preko 2.000 učesnika ansambala iz raznih krajeva svijeta.

Dvodnevna kulturna manifestacija „Dukatfest“ koja je po prvi put održana u Trebinju okupila je ansamble iz Indonezije, Portorika i Poljske, te kulturno-umjetnička društva „Alat-Svislajon“ iz Trebinja i „Hercegovina“ iz Petrovog Polja.

“Dukatfest” je održan u okviru Trebinjskog kulturnog ljeta, a pokrovitelj je Grad Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: