Drugi rođendan "Prosvjete" u Švajcarskoj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Drugi rođendan "Prosvjete" u Švajcarskoj

Izvor: RTS | Foto: RTS | Datum:15.06.2017.

Drugi rođendan SPKD „Prosvjeta“ u Švajcarskoj, obilježen je radno i svečano. Na Skupštini SKPD izabrana je nova Uprava, a za predsjednika je ponovo izglasan dr Čedomir Papović.

U sklopu obilježavanja druge godine postojanja SPKD "Prosvjeta" u Švajcarskoj, organizovana su i predavanja prof. dr Miloša Kovića, istoričara sa beogradskog Univerziteta.

Prvo predavanje na temu „Srbi strah od zapada", profesor Ković održao je u sklopu proslave Skupštine, a u dijelu kulturnog programa, kojem su prisustvovali brojni gosti, čelnici brojnih srpskih udruženja u Švajcarskoj, gosti iz SKPD u Austriji, kao i generalni konzul Republike Srbije Zoran Janković.

Eminentni istoričar, prof Ković, održao je i izuzetno posjećena predavanja na Univerzitetu u Cirihu, Svetouspenjskom hramu i knjižari Freska.

Teme „Uloga pravoslavne crkve u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta", „Švajcarski Univerzitet i politički uzori srpskih elita u 19. vijeku" i „Srbi i zapad: ideali i iskustvo", izazvale su nepodijeljenu pažnju brojnih gostiju, prije svih srpskih studenata, koji su svojim pitanjima razvili diskusiju do duboko u noć.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: