Polaznici Dnevnog centra "Moja nada" posjetili Žitomislić i Prebilovce | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Polaznici Dnevnog centra "Moja nada" posjetili Žitomislić i Prebilovce

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:07.06.2017.

Polaznici Dnevnog centra „Moja nada“ zajedno sa svojim roditeljima i vaspitačima juče su išli na jednodnevni izlet, u sklopu koga su posjetili  pravoslavni hram u Prebilovcima, manastir Žitomislić i Park prirode „Hutovo blato“.

POLAZNICI DNEVNOG CENTRA POSJETILI ŽITOMISLIĆ I PREBILOVCE

Hram u Prebilovcima koji je posvećen Vaskrsenju Hristovom, ostavio je poseban utisak na djecu, a najviše su bili oduševljeni kriptom hrama koja je prelijepo oslikana.

U Žitomisliću su ih dočekali monasi i ukratko ih upoznali sa istorijom ovog manastira iz XVI vijeka, posvećenog Blagovještenju Presvete Bogorodice.

Direktor Centra Slavica Bulut rekla je da su i prošle sedmice išli na pokloničko putovanje u manastir Ostrog i to sve zahvaljujući Udruženju Srba iz Melburna, koji su obezbijedili sredstva i za ovo druženje.

- Ovom prilikom želim da se zahvalim svim ljudima iz daleke Australije koji su omogućili sredstva i uljepšali još jedan dan ovoj djeci, koji se po mnogo čemu razlikovao od njihove svakodnevnice – istakla je Bulut.

DSC00736Verica Čupković


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: