Najava: Sajam „Plodovi krša“ u Ravnom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Najava: Sajam „Plodovi krša“ u Ravnom

Izvor: Radio Trebinje | Datum:07.06.2017.

Dvodnevni sajam poljoprivrednih proizvoda, pod nazivom „Plodovi krša“, biće održan u petak, 9. i subotu 10. juna u Ravnom, koji će okupiti poljoprivredne proizvođače iz Hercegovine i ruralnih područja grada Dubrovnika i komšijskih lokalnih zajednica te, po drugi  put, zajedno izlagati i prodavati svoje proizvode na platou ispred doma Lovačkog udruženja „Lisac“ u Ravnom.

Opština Ravno je organizator ove dvodnevne agro-manifestacije koja će okupiti male proizvođače arancina, bruštulanih mjendula i smokvenjaka iz primorja, proizvođače popovopoljskog povrća i voća, trebinjskog graha poljaka i bobice iz Ravnog te ljubinjskog meda kao i proizvođače sira iz ovog dijela Hercegovine.

Sajam predstavlja jednu od aktivnosti projekta „Agrobiznis – oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji“ koji za glavni cilj ima uspostavljanje stalne komunikacije između poljoprivrednih proizvođača i konzumenata poljoprivrednih proizvoda.

Projekt finansira Evropska unija kroz instrument za predpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sajam će biti otvoren od 9 do 18 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: