Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Šumskim gazdinstvima "Botin" i "Gacko" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Šumskim gazdinstvima "Botin" i "Gacko"

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:12.05.2017.

Jednočasovni štrajk upozorenja, u periodu od 7:00 do 8:00 časova, održan je danas u Šumskom gazdinstvu "Botin" Nevesinje i Šumskom gazdinstvu "Gacko" u Gacku.

Radnici su štrajkom upozorenja izrazili nezadovoljstvo svojim trenutnim materijalnim položajem i stalnim smanjenjima radničkih prava i na taj način poslali poruku poslodavcu da ne pristaju na jednostrano uređenje radno-pravne oblasti od strane poslodavca, kažu u informativnoj službi Regionalnog centra Saveza sindikata Republike Srpske.

"Pozivamo poslodavce da se međusobni odnosi radnik - poslodavac ne rješavaju Pravilnikom o radu, već kroz socijalni dijalog koji će rezultirati potpisivanjem kolektivnog ugovora" - poručuju radnici.

Za zaustavljanje dalje erozije radničkih prava, radnici i sindikat su odlučni u korištenju svih oblika sindikalne borbe u budućnosti, stoji u saopštenju Regionalnog centra Saveza sindikata Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: