U aprilu manje krivičnih djela i saobraćajki | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U aprilu manje krivičnih djela i saobraćajki

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:11.05.2017.

Stanje bezbjednosti na području Hercegovine proteklog mjeseca bilo je dobro, a policija je od sedam krivičnih djela po nepoznatom počiniocu, počinjenih u aprilu rasvjetlila tri, kao i četiri krivična djela iz ranijih perioda. Ovo je rekao načelnik PU Trebinje Žarko Laketa na današnjoj konferenciji za novinare.

On je i stanje javnog reda i mira u aprilu ocjenio zadovoljavajućim.

„Broj saobraćajnih nezgoda je manji za 34 odsto u odnosu na april 2016. godine. Ovo je rezultat preventivnog, ali i represivnog rada policije“, zaključio je Laketa.

Načelnik sektora kriminalističke policija Bojan Dabić naveo je da je prošlog mjeseca evidentirano 20 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, bilo je i šest krađa, dva krivična djela protiv života i tijela, šest krivičnih djela zloupotrebe opojnih droga, a u aprilu je evidentirano i krivično djelo privrednog kriminaliteta.

„U krivičnim djelima nije bilo maloljetnika, niti je registrovan nijedan slučaj vršnjačkog nasilja“, rekao je Dabić.

On je naglasio da je policija na mjestu izvršenja krivičnih djela otkrila šest izvršilaca, od čega je u jednom slučaju riječ o dojavi građana.

Prema riječima načelnika sektora policije Siniše Lakete prošlog mjeseca evidentirano je šest više povratnika u vršenju prekršaja u odnosu na isti period prošle godine.

„Radi se o povratnicima koji su i ranije poznati po istim prekršajima, a što se tiče krivičnih djela najčešće učestvuju u krađama i teškim krađama“, kaže Laketa.

On je rekao da je broj saobraćajnih nezgoda znatno smanjen, da nije bilo saobraćajki sa poginulima, ali da je iz saobraćaja isključeno 69 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Laketa je apelovao na roditelje, nastavnike i učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola da se prilikom proslave drugarskih i matruskih večeri pridržavaju zakonskih propisa, kako bi bezbjednost bila na najvišem nivou.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: