Obilježen Dan pobjede nad fašizmom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježen Dan pobjede nad fašizmom

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:09.05.2017.

Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, delegacije Grada Trebinja i gradskog odbora SUBNOR-a položile su danas cvijeće na spomenik palim borcima u borbi protiv fašizma 1941-1945 u gradskom parku.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao da spomenik u gradskom parku, u kome se nalazi više hiljada kostiju boraca, koji su ostavili na ovim terenima, za oslobođenje Trebinja, zaslužuje počast i poštovanje.

„Kao zajednica smo svjesni, da bez poštovanja prošlosti nema budućnosti. Grad Trebinje je odllučio da sa Elektroprivredom RS, započete poslove na rekonstrukciji i izgradnji parka, koji su stali prije 10 godina, želimo da nastavimo i kompletan park i šetalište ćemo popločati, osvijetliti i postaviti sistem za navodnjavanje, gdje ćemo imati jedan od najljepšših parkova, kako je to Jovan Dučić želio“, naveo je Petrović.

Slavko Šanjević, predsjednik trebinjskog SUBNOR-a kaže da na današnji dan odajemo poštu narodnim herojima, poginulim, nestalim i umrlim borcima narodnooslobodilačkih ratova.

„Dan pobjede nad fašizmom je praznik koji obilježava 27 zemalja Evrope, svijet u malom. Obilježavanjem Dana pobjede nad fašizmom šaljemo poruku da nikada neće biti zaboravljeni oni koji su stradali samo zato što su bili druge nacionalnosti, vjere i boje kože“, istakao je Šanjević.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: