Nevesinjskim osnovcima treće mjesto iz robotike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjskim osnovcima treće mjesto iz robotike

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:08.05.2017.

Učenici Osnovne škole „Risto Proroković“ iz Nevesinja učestvovali su prošlog vikenda u prvom fizičkom kolu SPARKreators lige, koje je održano u Šestoj osnovnoj školi u Mostaru. Ekipa naše škole,  koju su činili učenici osmog i devetog razreda, Danilo Cvijetić, Blagoje Milošević, Đorđe Ristić i Luka Radojičić sa mentorom, nastavnikom fizike Slobodanom Golijaninom osvojila  je treće mjesto sa ukupno 145 bodova .

NEVESINJSKIM OSNOVCIMA TREĆE MJESTO IZ ROBOTIKE

Fizičko kolo SPARKreators lige održano je u 29 škola širom BiH, a učestvovala su 1584 učenika.

Nakon fizičkog kola, učenike očekuje i onlajn kolo, koje će se održati krajem maja, a konačna dodjela nagrada i proglašenje pobjednika planirana je za mjesec  jun u prostorijama SPARK-a u Mostaru.

Mentor naših osnovaca Slobodan Golijanin rekao je da je zadovoljan rezultatom svojih učenika koji su pokazali zavidno znanje u oblasti robotike, automatike i programiranja.

SPARK škola iz Mostara pokrenula je ovaj projekat kako bi doprinijela modernizaciji obrazovnog sistema u BiH. Kroz  projekat je dodijeljeno preko 500 robota školama širom BiH, a cilj je da učenici što ranije steknu znanja i nauče nešto više o robotici, automatici i programiranju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: