Počela nedjelja Crvenog krsta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela nedjelja Crvenog krsta

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:08.05.2017.

8. maj je međunarodni dan Crvenog krsta, koji se obilježava na dan rođenja Anri Dinana, osnivača jednog od najmasovnijih i najstarijih humanitarnih pokreta. Danas je počela i tradicionalna nedjelja Crvenog krsta, koja traje do 15. maja.

U okviru akcije omasovljenja članstva, trebinjska organizacija Crvenog krsta u toku ove sedmice organizovaće predavanja u školama o značaju ove organizacije, a članovi Crvenog krsta posjetiće ginekološko-akušersko odjeljenje trebinjske Bolnice, Dom penzionera, a biće podijeljeni i paketi hrane i higijenski paketi najugroženijim Trebinjcima.

U Bileći će biti održano regionalno takmičenje iz prve pomoći.

Aleksandar Koprivica, sekretar trebinjskog Crvenog krsta, kaže da je zadovoljan volonterizmom u Trebinju, iako bi se moglo još više uraditi na poboljšanju humanitarno – socijalnog aspekta, ne samo u našem gradu nego i šire.

U trebinjskom Crvenom krstu aktivno je 30 mladih volontera, kojima se po potrebi pridruži još 30 volontera starijih generacija, a u slučaju vanrednih situacija ovoj organiziciji odazove se oko dvije stotine volontera.

Koprivica napominje da su i ove godine izostali donatori, te da su pakete za ugrožene koji će biti podijeljeni ove sedmice, uglavnom, obezbjedili iz vlastitih sredstava.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: