Dušan Džodžo, super čovjek: Pogađa dane za sve postavljene datume | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dušan Džodžo, super čovjek: Pogađa dane za sve postavljene datume

Izvor: V.Duka/Glas Trebinja | Datum:07.05.2017.

Naš sugrađanin Dušan Džodžo, naoko običan čovjek, marljivi radnik trebinjskog „Vodovoda“, nastanjen u Dražin Dolu, u stvari je super čovjek.

Dušan je to dokazao i u nedavno emitovanoj emisiji serijala „Super ljudi“ u kome je, iako nije prošao u polufinalu, oduševio i žiri i publiku koja je poustajala na noge i ispratila ga sa scene uz burni aplauz, jer je pokazao svoje super moći – pogađajući dane za bilo koji zadati datum, bilo da je on iz dalje ili bliže prošlosti, pa čak i daleke budućnosti.

Dušana smo posjetili na njegovom prelijepom imanju na Dražin Dolu, gdje nam je skromno pričao o svom talentu koji je otkrio još kao srednjoškolac, potkraj sedamdesetih godina, ali ni sam ne zna kako, jer ono što nama izgleda kao svojevrsni fenomen – Dušanu se podrazumijeva.

„U glavi treba stvoriti sliku dana u sedmici, jer kroz sve dane prolaze godine i mjeseci i sve to se pretvara u brojeve, bez vježbe, vrlo lako“, kaže Dušan čija vještina zbunjuje i naučnike, i njegovu okolinu, ali i familiju u kojoj niko nije posjedovao slične moći.

Ljudi mu najprije nisu vjerovali, pa su provjeravali dane svoga rođenja, kao što je radila i naša ekipa, zatim smo ga pitali za rođendane naših najmilijih, pokušali ga čak i prevariti sa danom 29. februara godine koja nije prestupna, a on odgovarao kao od šale, pogađajući dane i unaprijed i unazad.

Potrebna mu je, kaže, koncentracija od par trenutaka da se snađe i pogodi dan, iako u Srednjoj ekonomskoj koju je završio u Trebinju nije bio baš najbolji matematičar, već, kako i sam priznaje – dobar i ovu vještinu ni sam ne dovodi u vezu sa matematičkim operacijama.

Kazao nam je i to da su ga novinari i ranije „salijetali“, a poziv na ovo takmičenje dobio je nakon jednog svog odlaska u Čapljinu, gdje je slučajno jednoj službenici u banci rekao neke dane za koje je trebala da ih provjeri, da bi ona pozvala svoje poznanike novinare, a oni ga kasnije preporučili na „Dejana tok šou“, preko koga je došao u „Super ljude“.

Koncept šoua čiji je voditelj Momčilo Otašević, u stvari  je takav da se u kvalifikacionim emisijama predstavlja po 5 kandidata, gdje svako od njih individualno nastupa sa svojim „izazovom“, a od njih pet, žiri u sastavu Zrinko Tutić, Anđelka Prpić, Vuk Aleksić i Branko Đurić Đura bira troje, da bi onda publika izabrala naboljeg.

Na kraju cjelokupnog serijala nosilac trofeja Super čovjek osvaja nagradu od 25.000 eura…

V.Duka/Glas Trebinja


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: