Provjerite šećer u krvi: U nedjelju akcija prevencije i ranog otkrivanja dijabetesa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Provjerite šećer u krvi: U nedjelju akcija prevencije i ranog otkrivanja dijabetesa

Izvor: Radio Trebinje | Datum:05.05.2017.

Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje, u saradnji sa zdravstvenim radnicima Doma zdravlja, u nedjelju, 7. maja, provešće akciju prevencije i ranog otkrivanja šećerne bolesti.

Kako je saopšteno iz ovog društva, u prostorijama udruženja na Tini, sa početkom u 10 časova, zainteresovanim građanima biće mjeren šećer u krvi i dijeljen edukativni materijal, a u popodnevnim časovima planirana je i interaktivna edukativna radionica.

„Građanima sa visokim vrijednostima šećera u krvi biće podijeljeni aparati za mjerenje šećera sa pripadajućim trakicama. Za najmlađe članove udruženje je obezbijedilo nove, preciznije i savremenije aparatiće, trakice, lancete, frižidere za inzuline, inzulinske igle za manje boli, kreme za njihove prstiće, prirodne zaslađivaće i drugu opremu. Za jednu slijepu osobu, udruženje je obezbijedilo aparat za mjerenje šećera u krvi sa govornom funkcijom“, kažu u Udruženju dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: