Od danas novi sadržaji u sportskoj dvorani (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Od danas novi sadržaji u sportskoj dvorani (FOTO)

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:04.05.2017.

Radovi na obnovi i opremanju prostorija sa sadržajima za rekreaciju u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ privedeni su kraju, a već od danas na usluzi korisnicima su sport klub, sala za stoni tenis, te prostorija za bilijar, snuker i karambol.

Direktor JU „Trebinjesport“ Milan Janković za Radio Trebinje kaže da je sve urađeno uz puno napora, skromnim sredstvima i u kratkom vremenu – te da pred upravom javne ustanove tek stoje najveći investicioni izazovi.

„Lokal u okviru dvorane od danas će biti dostupan svim sportskim kolektivima, korisnicima dvorane i Trebinjcima, gdje će moći da prate sva sportska dešavanja u Evropi i svijetu. Uradili smo prostoriju za snuker, bilijar i karambol, a u funkcije je i sala za stoni tenis. U planu nam je da do kraja mjeseca osposobimo i teretanu“, kaže Janković.

U obnovljenoj teretani, dodaje Janković, reparirane su i postojeće sprave za vježbanje, ali da bi pružala kvalitetniju uslugu sportistima i rekreativcima planirana je i nabavka nove opreme. Slijedi i sanacija još dvije prateće prostorije – koje će dobiti novu namjenu i sadržaj.

„Jedna je sala za sastanke – koja će sportskim kolektivima biti na raspolaganju za pres konferencije i brifinge. Drugu, veću danas koriste borilački sportovi i tu planiramo nove sadržaje, a vidjećemo da li će tu biti prostor za fitnes i aerobik, ili možda balet, sa kojim će uskoro Trebinjci moći da se upoznaju“, kaže Janković.

Sanacione radove zahtjeva i teren sportske dvorane, a prioritet je, kaže Janković, ugradnja zaštitnih spužvi na pokretnim tribinama, koje zbog blizine terenu nisu bezbjedne za sportiste.

Po završetku ovih radova uslijediće investiciono najzahtjevnija faza obnove – rekonstrukcija i opremanje svlačionica i mokrih čvorova.

„Svačionice i mokri čvorovi su u izuteno lošem stanju, a naš je interes, prvenstveno iz zdravstvenih razloga – da ih što prije učinimo uslovnim za korišćenje“, dodaje on.

Stolice na stadionu malih sportova

Janković ističe da su planovi ove javne ustanove da radove na obnovi i opremanju, po završetku sportske dvorane, presele na Stadion malih sportova „Aleksandar Masleša“, te fudbalski stadion u Policama.

„Na stadionu malih sportova planirali smo ugradnju stolica – njih oko 1.500, čime bi se ovaj prostor mogao kvalitetnije koristiti za razne manifestacije, od sportkih, kulturnih, do zabavnih. Naravno, ovaj posao pratili bi i zidarsko-molerski radovi na sanaciji objekta. Naredni projekat bio bi stadion u Policama…“, kaže Janković.

On ističe da je strateški zadatak „Trebinjesporta“ da u što kraćem roku obezbijedi što kvalitetnije uslove za rad i takmičenje trebinjskih sportista i sportskih kolektiva u objektima i na terenima kojima gazduje ova javna ustanova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: