Ofarbano šest hiljada jaja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ofarbano šest hiljada jaja

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:13.04.2017.

Eparhija-zahumsko hercegovačka i primorska u Trebinju ove godine je pripremila oko šest hiljada jaja, koja će na najveći hrišćanski praznik Vaskrs biti podijeljena korisnicima Narodne kuhinje, djeci i vjernicima, nakon liturgije u Sabornom hramu, potvrdio je za Radio Trebinje, Mladen Žulović, starješina hrama.

„Već drugu godinu za redom, djeca iz trebinjskih vrtića i škola dolaze ovdje u naše crkveno dvorište i svojim ručicama oslikavaju jaja koja smo obojili. Jaja stavljamo u korpice i nakon vaskršnje liiturgije ćemo podijeliti vjernicima. Pa će vjernici tako, pored blagoslova koji nosi iz crkve ponijeti kući i jaje od mališana, koja ovo sve sa ljubavlju oslikavaju.“, kaže sveštenik Žulović.

On je dodao da treba da budemo radosni u ove, svečane vaskršnje dane.

„Učestvujući na bogosluženjima, učestvujemo u čudesnim događajima koji su se zbili, vezano za Hristovo stradanje, Hristovo raspeće i vaskrsenje. Pozivam vjernike da večeras u 19.00 časova dođu u Saborni hram na „čitanje 12 jevanđelja“. Sutra na Veliki petak imamo tri službe –  u 9.00 časova su „carski časovi“, u 15.00 je večernja služba sa iznošenjem plaštanice, a najvažnije je u 19.00 časova, kada je služba Plač majke Božije“, dodaje Žulović.

On je pozvao je vjernike da pristvuju svetoj liturgiju i u subotu, u 9.00 časova.

„Očekujemo najveći broj naših sugrađana na dan Vaskrsa. Da svi zajedno učestvujemo, dočekamo Vaskrsenje svijetlo u Sabornom hramu. U 5.00 časova je jutrenje, u 6.00 sveta liturgija, koju će služiti vladika Grigorije dok će vladika Atanasije služiti u Mostaru.“, zaključio je  Žulović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: