Nevesinje: Tradicionalnim druženjem na jezeru Alagovac otvorena ribolovna sezona | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Tradicionalnim druženjem na jezeru Alagovac otvorena ribolovna sezona

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:11.04.2017.

Ribolovna sezona na vodama kojima gazduje Sportsko-ribolovno društvo „Zalomka“ otvorena je danas tradicionalnim druženjem nevesinjskih ribolovaca i njihovih gostiju na obali jezera Alagovac.

Uz bogatu trpezu, pjesmu i prijateljske razgovore, sportski ribolovci iz Nevesinja i susjednih opština razmijenili su iskustva o radu društava i iznosili planove za naredni period. Iskazali su opredjeljenje za očuvanje prirode i ribljeg fonda i najavili intenzivnu borbu protiv krivolova.

Predsjednik SRD „Zalomka“ Gradimir Spremo kaže da će nevesinjski ljubitelji prirode i ribolova izvršiti poribljavanje rijeke Zalomke i čišćenje pristupnih puteva do jezera Alagovac. Planirano je i uklanjanje nelegalno izgrađenih objekata i postavljanje ekoloških tabli u priobalnom pojasu.

Spremo je najavio i poribljavanje Alagovca sa mlađi šarana i angažovanje ronilaca za uzorkovanje dna jezera. Nevesinjsko ribolovno društvo planira da u cilju popularizacije i omasovljenja sportskog ribolova sredinom maja organizuje školu ribolova za najmlađe članove, kao i takmičenje u lovu ribe udicom na plovak.

Iako je danas otvorena ribolovna sezona iz SRD „Zalomka“ podsjećaju na trajnu zabranu ribolova na Alagovcu u zoni mrijestilišta, od Vojničke plaže do Bare.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: